نقش تجربه
راستی می دانستید که چه درصدی از کسب و کارهای تازه و نوبنیاد پس از سه تا پنجسال با شکست و ناکامی مواجه می شود؟ به اعتقاد کارشناسان تمام کارها و حرفه ها در بدو امر به دو دسته مختلف تقسیم می گردد:
نخست مشاغلی که توسط افرادی با دست کم پنج سال سابقه کار گشایش می یابد و نود درصد شانس موفقیت دارد و دوم حرفه هایی که توسط افراد کاملا بی تجربه راه اندازی می شود و به احتمال نود و نه در صد فرجامی جز ورشکستگی ، فلاکت و استیصال ندارد.
آمار فوق کاملا منطقی ، ملموس و قابل توجه است زیرا بدون برخورداری از تجربه ای مفید ، چگونه ممکن است حرفه ای سرشار از فوت وفن را به جانب موفقیت هدایت کرد؟
گاه برخی افراد نزد من می آیند و می گویند که قصد دارند با دریافتوام کسب و کاری تازه را راه اندازی کنند. اولین پرسش من از این افراد این است کهآیا تابه حال کار موفقیت آمیزی را به ثمر رسانده اند؟ پاسخ غالب آنان منفی است . آنگاه به ایشان یاد آوری می کنم که هیچ بانکی بر روی کره خاک آماده اعطای وام به آنان نیست ، زیرا مادام که نتوانند توانایی خود را برای استفاده از وام اثبات کنند ، شایستگی دریافت آن را نخواهند داشت . تجربه در آغاز هرکار عامل عمده و حیاتی به شمار می آید. از این رو افرادی که تا حدودی با فوت وفن کار و حرفه خویش آشنایند و از تجربه ای نسبی نیز برخوردار ، در کسب و کارشان کامیاب می شوند.
آیا می دانستید که با اخذ نمایندگی برای گشایش یک فروشگاه و یا رستوران زنجیره ای ، شانس موفقیت شما تقریبا حتمی است . برای مثال رستوران مک دونالد با 8500 شعبه ظرف بیست و پنج سال گذشته هرگز با شکست روبه رو نبوده است . علت آن است که فروشگاه زنجیرهای در چارچوب سیستمی آزموده شده اداره می شود و سالها با شیوه آزمون و خطا تصحیح مسیر کرده است . به همین دلیل اخذ نمایندگی از یک شرکت بازرگانی و رعایت اصول و دستورالعملهای آزموده شده آن ، راه ادازی کسب و کاری موفق را تضمین می کند .
یکبار یکی از مدیران اجرایی مک دونالد اظهار داشت : کشاورزانی که برای فعالیتهای تجاری به شهر کوچ می کنند ، نمایندگیهای مک دونالد را به بهترین شیوه ممکن اداره می کنند ، زیرا دقیقا از دستورالعملهایی که در اختیارشان گذاشته می شود پیروی می کنند . رفتار ، آرایش مو و لباس کارکنانشان کاملا یکنواخت و بر طبق استانداردهای تعیین شده است ، همچنین زمان خت همبرگرها بر طبق استاندارد رعایت می شود. آنان هرگز در صدد نیستند که معیارها و دستورالعملها را بر حسب ذوق و سلیقه خویش تغییر دهند و یا بخشی از آن را نادیده گیرند. بلکه اصول و موازین را چون چراغی فراراه خود قرار داده و بدون هیچ کم وکاست از آ‹ تقلید می کنند بعکس افرادی که از تحصیلات رسمی دانشگاهی و از تجارب قابل ملاحظه ای برخوردارند پس از دریافت جواز نمایندگی غالبا نظام سازمان یافته این شرکت را بر حسب سلیقه خود تغییر می دهند در نتیجه مشکلات خرد و کلان دامنگیرشان شده و شانس موفقیتشان به شدت کاهش می یابد.
همان طور که پیش از این اشاره شد اصولی را که در این کتاب با شما در میان می گذارم مانند معیارهای شرکتهای زنجیرهای ، نظام آزموده شده ای است که براساس بیست سال تحقیق و تلاش من و بسیاری از مردان و زنان موفق پایه ریزی شده است .
به هر حال کلید و راز نهان کامیابی در کسب و کار ، پیروی از اصول و شیوه های آزموده شده و تکنیکهای استادکاران و اهل فن است. پس هرگز در صدد نباشید که اصول و معیارهایی را خود تعیین و یا ابداع کنید، زیرا عمر کوتاه مجال چنین اقدامی را به شما نمی دهد.
از کتاب فرمول نابغه ها نوشته برایان تریسی